февруари 2021

Почитувани професори и студенти, Ве известуваме дека на ден 09.03.2021 година (Вторник) ќе се врши дополнително сликање за табло. Ве молиме сите кои ќе го користат овој термин за сликање да се пријават на следнава е-маил адреса: igor.peshevski@uklo.edu.mk, најдоцна до Понеделник до 14:00 часот. Сликањето...

Се известуваат студентите од прва година-Гастрономија дека предметниот наставник по предметот Француски јазик А1 закажува прелиминарна средба со физичко присуство на 25.02.2021 година (четврток) во 13.00 часот. *Доколку студентите **имаат респираторни симптоми (температура, кашлица, отежнато дишење), се препорачува студентите да не присуствуваат на наставата*....

Денес на меѓукултурната работилница „Низ една призма-сите сме исти“ учествуваа студентите од Факултетот за туризам и угостителство-Охрид, каде што активно се дикутираше за актуелните теми како говор на омраза, религиозните разлики и нивно прифаќање како нормални. Целта на оваа студентско дружење заедно со невладината организација...

Почитувани, Ве известуваме дека на ден 26.02.2021 во 17:00 часот на платформата Google Meet свое предавање ќе одржи поранешниот директор на Царинска Управа на Република Северна Македонија, М-р Ѓоко Танасоски на тема: „Новитетите и модернизацијата во Царината-чекори кон современо царинско работење“. Настанот е организиран од страна...