февруари 2021

Почитувани колеги студенти, На *24.02.2021* година (*Среда*) со почеток во *12:00* часот, во просториите на Општина Охрид ќе се одржи мултикултурна работилница со наслов *„Низ една призма-сите сме исти“* во соработка со невладината организација „Инклузија“ од Охрид. Идејата на проектот е засонована, согласно концептот едно општество за...

Се известуваат студентите дека писмениот дел од испитот по Француски јазик А1 и А2. ќе се одржи во среда, 24 февруари 2021г., во 11,00 часот. Усниот дел од испитот и запишувањето на оценките дополнително ќе биде закажан....

Студентите кои слушаат Меѓународен туризам во 4 семестар а не добиле покана за првиот онлајн час да ја контактираат проф.др.Иванка Нестороска најдоцна до 20 февруари, 2021. Часовите ќе одржуваат во понеделник во 09:00 часот. Студентите кои го избрале предметот Анимации во туризмот во 6 семестар...

По објавениот Конкурс за избор на заменик студентски правобранител на Факултет за туризам и угостителство-Охрид, на седница одржана на 15.02.2021 година, Наставно-научниот совет го верификува мандатот на кандидатот Марија Велјаноста и ја избра за заменик студентски правобранител во период од 2 години.Тимот на ФСС во...