ФСС

Тимот на студентскиот магазин на ФТУ има потреба од креативци, студенти кои се заинтересирани да пишуваат, фотографираат и креираат со цел развој на магазинот. Студентите кои сакаат да стекнат нови искуства, да соработуваат и сакаат да остават трага во ФТУ да се пријават најдоцна до...

Почитувани, На 23.06.2021 година во 16:00 часот, на платформата Google Meet ќе се одржи предавање на тема „Унапредување на туристичката индустрија по Ковид-19“ од страна на Проф. д-р Андреј Рапсор од Р. Словенија. Целта на оваа предавање е согледување на моментална состојба во туризмот, но...

Ги повикуваме сите студенти коишто сакаат да се приклучат во изработка на студентски магазин. Студентите кои сакаат да стекнат нови искуства, да соработуваат и сакаат да остават трага во ФТУ да се пријават најдоцна до 07.04.2021 на емаил: igor.peshevski@uklo.edu.mk Со почит, Игор Пешевски Претседател на ФСС...

Почитувани студенти, Чест и задоволство ни претстаавува да ве поканиме на првиот мотивационен настан ,,Патот кон успехот” кој ќе се одржи на 30ти март во 12h, Општина Охрид- голема сала. Мотивациони говорници на настанот ќе бидат познатите Дамир Бошњак и Бранко Попоски. Огромна благодарност до сите...

Здружението за мултикултурна интеграција "Инклузија", денес потпиша меморандум за соработка со Игор Пешевски, претседател на Факултетското студентско собрание при Факултетот за туризам и угостителство-Охрид. Со овој документ, двете организации се обврзуваат да работат на проекти за унапредување на квалитетот на живот на младите луѓе и...

Здружението за мултикултурна интеграција "Инклузија", денес потпиша меморандум за соработка со Игор Пешевски, претседател на Факултетското студентско собрание при Факултетот за туризам и угостителство-Охрид. Со овој документ, двете организации се обврзуваат да работат на проекти за унапредување на квалитетот на живот на младите луѓе и...

Реализиран уште еден од проектите на Факултетското студентско собрание [image: ❗️][image: ❗️][image: ❗️] Проектот со наслов „7 готварски униформи за студентите на ФТУ“ денеска беше успешно реализиран. Огромна благодарност до компанијата „Тара Фешн“ од Неготино, која им излезе во пресрет на студентите и наместо 7...

Денес на меѓукултурната работилница „Низ една призма-сите сме исти“ учествуваа студентите од Факултетот за туризам и угостителство-Охрид, каде што активно се дикутираше за актуелните теми како говор на омраза, религиозните разлики и нивно прифаќање како нормални. Целта на оваа студентско дружење заедно со невладината организација...

Почитувани, Ве известуваме дека на ден 26.02.2021 во 17:00 часот на платформата Google Meet свое предавање ќе одржи поранешниот директор на Царинска Управа на Република Северна Македонија, М-р Ѓоко Танасоски на тема: „Новитетите и модернизацијата во Царината-чекори кон современо царинско работење“. Настанот е организиран од страна...

Почитувани колеги студенти, На *24.02.2021* година (*Среда*) со почеток во *12:00* часот, во просториите на Општина Охрид ќе се одржи мултикултурна работилница со наслов *„Низ една призма-сите сме исти“* во соработка со невладината организација „Инклузија“ од Охрид. Идејата на проектот е засонована, согласно концептот едно општество за...