Огласна Табла

Се известуваат студентите дека испитите кај проф д-р Јове Кекеновски во прва декада јунска сесија се одложени, истите ќе се одржат на 16.06.2021 година во 11 часот. Студентите кои треба да им се внесе оценка во индекс да дојдат на истиот датум 16.06.2021 година во...

Група студенти од Факултетот за туризам и угостителство-Охрид, предводени од доц. д-р Климент Наумов, оствари забележителен успех на овогодинешниот гастрономски настан „Палилулско златно котле“ во Ниш, Република Србија во конкуренција од 26 екипи. Станува збор за традиционална гастрономска манифестација од меѓународен натпреварувачки карактер. Веќе 15...

Денес, во преубавиот амбиент на црквата Св. Софија во Охрид беа доделени наградите за најдобар истражувачки труд и есеј од областа на осигурувањето на студентите од насоката Осигурување од Факултетот за туризам и угостителство од Охрид, а врз основа на конкурсот што го распиша Факултетот во...