Огласна Табла

ФТУ Охрид дел од четвртиот Московски меѓународен модел на Светска царинска организација Претставници од департментот за Царина и шпедиција при ФТУ, на покана на Ректорот на Руската царинска академија (РЦА), учествуваа на четвртиот Московскиот меѓународен модел на Светска царинска организација што го организира Царинскиот факултет при...

Почитувани студенти, Чест и задоволство ни претстаавува да ве поканиме на првиот мотивационен настан ,,Патот кон успехот” кој ќе се одржи на 30ти март во 12h, Општина Охрид- голема сала. Мотивациони говорници на настанот ќе бидат познатите Дамир Бошњак и Бранко Попоски. Огромна благодарност до сите...

СООПШТЕНИЕ Настава и консултации по изборниот предмет ТРГОВСКА ЛОГИСТИКА за студентите од сите насоки (со исклучок на Царина и шпедиција) ќе се одржи на 25.03.2021 (четврток) во 12.00 часот на ФТУ Охрид. Предметен наставник Проф. д-р Александар Трајков...

Се известуваат студентите кои го избрале како изборен предмет „Економија“ во летниот семестар 2020/21 година, да присуствуваат на консултативниот состанок кој ќе се одржи на ден 24.03.2021г. (среда) во 11 часот. На истиот ќе се разговара за формата и начинот на одржување на наставата. Проф. д-р...

*„Проф. Климе Попоски учестуваше како ко-автор во изработка на „Извештај за дистрибутивни канали во осигирувањето за земјите од регионот на Централна и Источна Европа и Транскавкаски регион“. Извештајот е прв воопшто изготвен преглед со детална статистика на каналите на продажба на осигурување и тоа по...