Огласна Табла

Се известуваат студентите кои го слушаат предметот Менаџмент во туризам и угостителство (вторник) и предметот Стандардизација во туризмот и угостителството (среда) дека часовите ќе се одржуваат во 9 часот. Со почит, проф. д-р Габриела Ракичевиќ...

Им се соопштува на сите студенти кои го слушаат предметот *ОСНОВИ НА ТУРИЗАМ* во зимскиот семестар на академската 2021/22 година дека првото воведно предавање ќе се одржи со физичко присуство во просториите на ФТУ на ден 08.10.2021 – ПЕТОК со почеток во 09:00 часот. Се...

Почитувани студенти, Ве известуваме дека за предметите кои се со online настава ќе добиедте покани од предметниот професор на email адресите кои ви се оставени во iKnow системот за време на пријавување и запишување на факултет. Предметите кои се со физичко присуство ќе се реализираат според...

Денеска во 11 часот во предворјето на црквата Св. Софија се одржа првиот академски час на Факултетот за туризам и угостителство за учебната 2021/2022 година. Свечениот час го отвори Претседателот на студентското собрание на ФТУ - Игор Пешевски кој им посака топло добредојде на новите...

Тимот на студентскиот магазин на ФТУ има потреба од креативци, студенти кои се заинтересирани да пишуваат, фотографираат и креираат со цел развој на магазинот. Студентите кои сакаат да стекнат нови искуства, да соработуваат и сакаат да остават трага во ФТУ да се пријават најдоцна до...