Вести и Новости

По иницијатива на Проф. Климе Попоски како резултат на плодната соработка со Проф. Патрисија Борн од Florida State University’s College of Business, USA и главен уредник на Меѓународното научно списание "Risk Management and Insurance Review" промовирано е специјално издание посветено на научно - истражувачки теми...

На крајот на месец септември беше реализирана обуката за туристички водичи за културно-туристичката патека „СВЕТИ ВОДИ“. Проектот беше реализиран во соработка со општина Ресен како носител на овој проект дел од европската програма INTERREG IPA CBC. Факултетот за туризам и угостителство - Охрид успешно го...

Факултетот за туризам и угостителство – Охрид беше домаќин на великаните на Балканската гастрономија. На покана на доц. д-р Климент Наумов, а во соработка со м-р Момчило Цониќ кој е докторант при ФТУ-Охрид и македонската асоцијација на шефови на кујни Гастромак, гостуваа еминентни стручњаци од...

Во периодот од 4ти до 9ти октомври 2021 год. Факултетот за туризам и угостителство – Охрид беше домаќин на групата професори од колеџот Жесе де Форе (Lyceé Polyvalent Jessé de Forest) од Авен сур Елп (Avesnes sur Helpe), Република Франција и Голвеј-Мајо технолошкиот институт од...

Денеска во 11 часот во предворјето на црквата Св. Софија се одржа првиот академски час на Факултетот за туризам и угостителство за учебната 2021/2022 година. Свечениот час го отвори Претседателот на студентското собрание на ФТУ - Игор Пешевски кој им посака топло добредојде на новите...

Почитувани идни студенти, Првиот академски час ќе се одржи на 04.10.2021 во 11 часот во преддворјето на црквата Св. Софија. Обраќање ќе имаат Ректорот на УКЛО и Деканот на ФТУ....