октомври 2021

Почитувани колеги и колешки, Предавањата за предметот Методи за испитување на храна и пијалаци се закажуваат со физичко присуство за во Четврток (28.10.2021) во 09 часот во Предавална (1). Проф.д-р Ленче Локоска...

Почитувани колеги и колешки, Предавањата за предметот Методи за испитување на храна и пијалаци се закажуваат со физичко присуство за во Четврток (28.10.2021) во 09 часот во Предавална (1). Проф.д-р Ленче Локоска...

По иницијатива на Проф. Климе Попоски како резултат на плодната соработка со Проф. Патрисија Борн од Florida State University’s College of Business, USA и главен уредник на Меѓународното научно списание "Risk Management and Insurance Review" промовирано е специјално издание посветено на научно - истражувачки теми...

На крајот на месец септември беше реализирана обуката за туристички водичи за културно-туристичката патека „СВЕТИ ВОДИ“. Проектот беше реализиран во соработка со општина Ресен како носител на овој проект дел од европската програма INTERREG IPA CBC. Факултетот за туризам и угостителство - Охрид успешно го...

Факултетот за туризам и угостителство – Охрид беше домаќин на великаните на Балканската гастрономија. На покана на доц. д-р Климент Наумов, а во соработка со м-р Момчило Цониќ кој е докторант при ФТУ-Охрид и македонската асоцијација на шефови на кујни Гастромак, гостуваа еминентни стручњаци од...